TERMS & CONDITION

PRIVACY & POLICY

  EDUSENTRAL SETIA ALAM

FOR MORE INFORMATION,
CONTACT US :
T : +603 7890 1313 (Sales & Enquiries)
     +603 7968 8888 (Marketing & Sales Admin)

OUR PILLARS, OUR STRENGTH.

COPYRIGHT © 2017 HCK PROPERTIES SDN. BHD. ALL RIGHTS RESERVED

FIND US ON GOOGLE MAPS / WAZE :
Edusentral

Personal Data Protection Notice

 

 

1.       General

 

1.1. This Notice is issued pursuant to the requirement of the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”). 

 

1.2. In the course of dealing between you and HCK Capital Group Berhad and its related companies, HCK Group of Companies, its associates, affiliates and jointly controlled entities (collectively, referred to as “the Group”, “us”, “our” or “we” in this Notice), you will be requested to provide your Personal Data (as hereinafter defined) to enable us to enter into transactions with you or to communicate with you on the services and/or products related to our business.

 

 

2.      Collection of Personal Data

 

2.1. For the purpose of this Notice, “Personal Data” means information about you, from which you are identifiable, including but not limited to information concerning your name, age, identity card number/passport number, residential and/or office address, email address, gender, date of birth, marital status, race, ethnic origin, nationality, occupation, children’s details, photograph, income range, employer’s details, contact information such as telephone, mobile and facsimile number, salutation, bank details, credit card details, sociological and/or lifestyle data and any other information about you which you have provided to us from time to time.

 

2.2. Your Personal Data are collected from a variety of sources including but not limited to the following :-

 

  • directly from you by whatsoever means and/or in whatever manner;

 

  • obtained independently from publicly available sources or other lawful sources;

 

  • obtained from various entities or divisions within the Group; and

 

  • obtained from third parties.

 

 

3.      Purpose of Collection of Personal Data

 

3.1. Your Personal Data will be collected, processed and used by us for the following purpose :-

 

  • to send you invites to our product launches, promotional materials, updates, special offers and advertisements for marketing     purposes;

 

  • carrying out and/or discharging our contractual obligations including but not limited to delivery of vacant possession,                   customer care, defect rectification works and security;

 

  • to provide you with services and/or products offered by us or third parties that you have requested or which we think may be     of interest to you or to process any application or otherwise any communication from you to us;

 

  • for registration of a user account and to manage and maintain your account(s) or membership(s) with us;

 

  • to process your entries and to communicate with you in respect of your participation in any events, activities or contests             organized by us;

 

  • to process payments relating to any services and/or products;

 

  • to respond to your enquiries or complaints and to resolve disputes;

 

  • to maintain our records of our customers and prospective customers and our internal record keeping;

 

  • for conducting research;

 

  • for internal administrative purposes, including but not limited to preparation of and conducting of any assessment, statistics,     analysis or internal reports  in relation to our customers, potential customers, products and services;

 

  • for purposes of preparation and submission of any claims or payments to any party or for any audit/check by any party for         whatever purposes related to our business; 

 

  • for employment opportunities in the event you have provided information for such purposes;

 

  • to comply with any legal or regulatory and/or to make the necessary disclosures under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular and/or code which are applicable to us and/or for the prevention of crime; 

 

  • for purposes connected with the enforcement of our rights pursuant to any letter, agreement and/or document including debt collection, seeking legal and financial advice, taking preliminary steps or commencing any legal proceedings; and/or

 

  • for any other purposes that is incidental or in furtherance to the Group’s business or purposes.

 

 

4.      Non-provision of your Personal Data

 

4.1. In the event sufficient Personal Data is not provided or is not satisfactory to us, your application or request for any of the above purposes set out in Item 3.1 may not be accepted or acted upon or your request to browse some information on our website may be denied or we may not be able to provide the full range of benefits and/or services and/or perform our obligations under any potential or existing contract with you. In such event, we shall not be held liable for the  non-provision, interruption or loss of services and/or products and/or for any losses and/or damages arising therein.

             

5.      Disclosure 

 

5.1. Your Personal Data provided to us shall be kept confidential. However, you agree that we may disclose your Personal Data to the following parties as may be necessary or appropriate including and not limited to the following :-

 

  • any person to whom we are required to do so by law or in response to any authorities, government agencies and/or industry regulators;

 

  • our financiers, auditors, legal advisors, financial advisors, accountants, consultants and other professional advisors;

 

  • third party service and product provider;

 

  • our advertisers, network operators, property management companies, contractors or sub-contractors; and/or

 

  • our joint venture and/or business partners or any of the companies which is related or affiliated to us.

 

5.2. We shall endeavour to ensure that reasonable steps are taken to procure that such third parties shall not use the Personal Data other than for that part of the purpose as set out herein and to adequately ensure the confidentiality of the Personal Data.

 

 

6.      Security

 

6.1. We shall keep and process your Personal Data in a secure manner. We endeavor, where practicable, to implement appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws to prevent unauthorized or unlawful processing of your Personal Data. 

 

 

7.      Transfer of Personal Data

 

7.1. You hereby consent to us transferring or sharing your Personal Data among the Group or to our third party service or product providers, within or outside Malaysia, where we consider it necessary for the purposes of provision of products or services to you, and in this respect we will adhere to the applicable conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards.

 

 

8.      Access to Personal Data 

 

8.1. You have the right to:-

 

  • request access to your Personal Data;

  • request correction of your Personal Data which is inaccurate, misleading or not updated;

  • request us to stop processing your Personal Data for direct marketing;

  • withdraw your consent to us for the processing of your Personal Data for the purposes set out in Item 3.1 or limit the processing of your Personal Data; and/or 

  • make any inquiries regarding your Personal Data,

 

subject to any applicable legal restrictions and/or contractual conditions.

 

For the abovesaid purpose, please contact us at the following address :-

 

                Address                        : HCK Properties Sdn Bhd, Wisma HCK, No. 6, Jalan 19/1B,

                                                        Seksyen 19, 46300 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

                Attention to                  : Sales & Marketing Department

                Email                            : enquiries@hckproperties.com

                Tel No.:                         : 03-7968 8888

 

8.2. We reserve the right to charge a fee for the processing of any Personal Data access request. 

 

 

9.      Personal Data Given By You

 

9.1 You hereby confirm that you have obtained the consent of the relevant person(s)/company(ies) whose Personal Data is provided by you to us for the purposes set out in Item 3.1 and 5.1. 

 

 

10.    Changes to Notice

 

10.1. We reserve the right to amend this Notice from time to time without any prior notice.

 

 

11.    Language

 

11.1. This Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies between the English version and  Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

 

 

**************************

Notis Perlindungan Data Peribadi

 

 

1.      Secara Am

 

1.1. Notis ini dikeluarkan selaras dengan keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

 

1.2. Dalam urusan di antara anda dan HCK Capital Group Berhad dan syarikat-syarikat berkaitannya, Kumpulan Syarikat HCK, syarikat-syarikat bersekutunya, syarikat-syarikat gabungannya dan entiti-entiti yang dikawal bersama (secara kolektif dirujuk sebagai “Kumpulan” atau “kami” dalam Notis ini), anda akan diminta untuk memberi Data Peribadi (sebagaimana yang ditakrifkan kemudian) anda untuk membolehkan kami menjalankan urus niaga dengan anda atau untuk berkomunikasi dengan anda berkaitan dengan perkhidmatan dan/atau produk yang berkaitan dengan perniagaan kami.

 

 

2.      Pengumpulan Data Peribadi

 

2.1. Bagi tujuan Notis ini, “Data Peribadi” bermaksud maklumat mengenai anda, dari mana anda boleh dikenal pasti, termasuk tetapi tidak terhad kepada maklumat berkenaan dengan nama, umur, nombor kad pengenalan/nombor paspot, alamat kediaman dan/atau pejabat, alamat e-mel, jantina, tarikh lahir, status perkahwinan, bangsa, etnik, kewarganegaraan, pekerjaan, maklumat anak-anak, gambar, banjaran pendapatan, maklumat majikan, maklumat perhubungan seperti nombor telefon, telefon bimbit dan faksimili, tanda hormat, maklumat bank, maklumat kad kredit, data sosio dan/atau gaya hidup dan apa-apa maklumat lain mengenai anda yang anda berikan kepada kami dari semasa ke semasa.

 

2.2. Data Peribadi anda akan dikumpulkan daripada pelbagai sumber termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: -

 

  • secara langsung daripada anda melalui apa jua cara dan/atau dalam apa jua perkara;

 

  • diperolehi secara bebas daripada sumber-sumber umum yang sedia ada atau sumbersumber lain yang sah;

 

  • diperolehi daripada pelbagai entiti atau bahagian dalam Kumpulan; dan

 

  • diperolehi daripada pihak-pihak ketiga.

 

 

3.      Tujuan Pengumpulan Data Peribadi

 

3.1. Data Peribadi anda akan dikumpul, diproses dan digunakan oleh kami untuk tujuan berikut: -

 

  • untuk menghantar kepada anda jemputan ke pelancaran produk, bahan promosi, perkembangan terkini, tawaran istimewa dan iklan untuk tujuan pemasaran;

 

  • menjalankan dan/atau melaksanakan obligasi kami di bawah kontrak termasuk tetapi tidak terhad kepada penyerahan milikan kosong, jagaan pelanggan, kerja pembaikan kecacatan dan keselamatan;

 

  • untuk membekalkan kepada anda perkhidmatan dan/atau produk yang ditawarkan oleh kami atau pihak ketiga yang diminta oleh anda atau yang kami berpendapat mungkin diminati oleh anda atau untuk memproses sebarang permohonan atau selainnya apa-apa komunikasi daripada anda kepada kami;

 

  • untuk pendaftaran akaun pengguna dan untuk mengurus dan mengekalkan akaun atau keahlian anda dengan kami;

 

  • untuk memproses penyertaan anda dan untuk berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan penyertaan anda dalam mana-mana acara, aktiviti atau pertandingan yang dianjurkan oleh kami;

 

  • untuk memproses bayaran yang berkaitan dengan mana-mana perkhidmatan dan/atau produk;

 

  • untuk memaklum balas kepada pertanyaan atau aduan anda dan untuk menyelesaikan pertikaian;

 

  • untuk mengekalkan rekod pelanggan kami dan pelanggan bakal dan penyimpanan rekod dalaman kami;

 

  • untuk menjalankan penyelidikan;

 

  • untuk tujuan pentadbiran dalaman, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyediaan dan perlaksanaan apa-apa penilaian, statistik, analisis atau laporan dalaman berhubung dengan pelanggan, pelanggan berpotensi, produk dan perkhidmatan kami;

 

  • untuk tujuan penyediaan dan penyerahan apa-apa tuntutan atau bayaran kepada manamana pihak atau untuk audit/pemeriksaan oleh mana-mana pihak atas apa jua tujuan yang berkaitan dengan perniagaan kami;

 

  • untuk peluang pekerjaan sekiranya anda telah memberikan maklumat untuk tujuan tersebut;

 

  • untuk mematuhi sebarang undang-undang atau  peruntukan regulatori dan/atau membuat pendedahan-pendedahan di bawah peruntukan mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling dan/atau kod yang terpakai kepada kami dan/atau bagi pencegahan jenayah;

 

  • untuk tujuan yang berkaitan dengan penguatkuasaan hak-hak kami mengikut mana-mana surat, perjanjian dan/atau dokumen termasuk kutipan hutang, mendapatkan nasihat perundangan dan kewangan, mengambil langkah-langkah awal atau memulakan prosiding undang-undang; dan/atau

 

  • untuk apa-apa tujuan yang berkenaan atau secara sampingan atau lanjutan dari peniagaan atau matlamat Kumpulan.

             

 

4.      Ketiadaan Pembekalan Data Peribadi

 

4.1. Sekiranya Data Peribadi yang mencukupi tidak dibekalkan atau tidak memuaskan, maka permohonan atau permintaan anda bagi apa-apa tujuan yang dinyatakan di atas dalam Perkara 3.1 mungkin tidak boleh diterima atau membolehkan kami bertindak ke atasnya atau permintaan anda untuk melayari beberapa maklumat di laman web kami mungkin dinafikan atau kita tidak dapat membekalkan pelbagai jenis manfaat dan/atau perkhidmatan dan/atau melaksanakan obligasi kami di bawah mana-mana bakal kontrak atau yang sedia ada dengan anda. Dalam keadaan sedemikian, kami tidak akan bertanggungjawab atas ketiadaan pembekalan, gangguan atau kehilangan perkhidmatan dan/atau produk dan/atau bagi apa-apa kerugian dan/atau ganti rugi yang berbangkit.

 

5.      Pendedahan

 

5.1. Data Peribadi anda yang diberikan kepada kami akan dirahsiakan. Walaubagaimanapun, anda bersetuju bahawa kami boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak berikut sebagaimana yang perlu atau sesuai termasuk dan tidak terhad kepada yang berikut: -

 

  • mana-mana pihak di mana kami dikehendaki untuk berbuat demikian di bawah undangundang atau sebagai maklum balas kepada mana-mana pihak berkuasa, agensi kerajaan, dan/atau pengawal selia industri;

 

  • pihak kewangan, juruaudit, penasihat undang-undang, penasihat kewangan, akauntan dan penasihat profesional yang lain; 

 

  • pembekal perkhidmatan dan produk pihak ketiga;

 

  • pengiklan, pengendali rangkaian, syarikat pengurusan hartanah, kontraktor atau subkontraktor; dan/atau

 

  • rakan usahasama dan/atau rakan kongsi niaga kami atau mana-mana syarikat yang berkaitan atau berhubungan dengan kami.

 

5.2. Kami akan berusaha untuk memastikan langkah-langkah sewajarnya diambil supaya pihak-pihak ketiga tersebut tidak menggunakan Data Peribadi anda selain daripada tujuan yang dinyatakan di Notis ini dan untuk memastikan kerahsiaan Data Peribadi yang mencukupi.

 

 

6.      Sekuriti

 

6.1. Kami akan menyimpan dan memproses Data Peribadi anda dengan cara yang selamat. Kami berusaha, di mana yang praktikal, untuk mengimplimentasikan pentadbiran dan keselamatan sekuriti yang sesuai dan prosedur-prosedur mengikut undang-undang dan peraturan-peraturan yang diguna pakai untuk menghalang pemprosesan Data Peribadi anda yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang.

 

 

 

7.      Pemindahan Data Peribadi

 

7.1. Anda membenarkan kami memindah atau berkongsi Data Peribadi anda di dalam Kumpulan atau dengan pembekal-pembekal perkhidmatan atau produk pihak ketiga kami, di dalam atau di luar Malaysia, di mana kami berpendapat perlu bagi tujuan pembekalan produk atau perkhidmatan kepada anda, dan berkenaan ini kami akan mematuhi syarat-syarat kerahsiaan dan tahap pelindung keselamatan yang sama.

 

 

8.      Akses kepada Data Peribadi

 

8.1. Anda mempunyai hak untuk:-

 

  • meminta akses kepada Data Peribadi anda;

  • meminta untuk membetulkan Data Peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau tidak dikemas kini;

  • meminta menghentikan pemprosesan Data Peribadi anda untuk tujuan pemasaran;

  • menarik balik kebenaran anda bagi pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan yang dinyatakan dalam Perkara 3.1 atau mengehadkan pemprosesan Data Peribadi anda; dan/atau

  • membuat sebarang pertanyaan mengenai Data Peribadi anda,

 

tertakluk kepada sekatan undang-undang dan/atau syarat-syarat kontrak yang berkenaan.

 

Bagi tujuan di atas, sila hubungi kami di alamat berikut:- 

 

                Alamat                          : HCK Properties Sdn Bhd, Wisma HCK, No. 6, Jalan 19/1B,

                                                        Seksyen 19, 46300 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

                Untuk Perhatian          : Sales & Marketing Department

                Emel                             : enquiries@hckproperties.com

                No. Telefon                   : 03-7968 8888

 

8.2. Kami berhak untuk mengenakan bayaran untuk memproses mana-mana permohonan akses Data Peribadi.

 

 

9.      Data Peribadi yang diberikan oleh Anda

 

9.1 Anda mengesahkan bahawa anda telah mendapatkan kebenaran daripada orang-orang/syarikatsyarikat berkenaan dengan Data Peribadi yang diberikan oleh anda kepada kami untuk tujuan yang dinyatakan dalam Perkara 3.1 dan 5.1.

 

 

10.     Pemindaan Notis

 

10.1. Kami berhak untuk meminda Notis ini dari semasa ke semasa tanpa memberi sebarang notis terdahulu.

             

11.     Bahasa

 

11.1. Notis ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

 

 

**************************